În acest articol vei descoperi secretele preparării unei negrese cu ciocolată autentică, pe care o așteptai cu mult drag. Vei fi surprins să descoperi cum un mixaj echilibrat de ingrediente poate transforma o prăjitură clasică într-un adevărat deliciu!
Lista de ingrediente:
- 3 ouă
- 130 gr unt (se poate folosi unt cu 80% grăsime, dar este permisă și utilizarea untului cu 65% grăsime)
- 100 gr pudră de ciocolată (personal, am optat pentru a mixa o ciocolată scoasă de la frigider, prin robot)
- 150 gr făină
- 150 gr zahăr
- 50 gr cacao
- 2 linguri smântână grasă
- 2 lingurițe praf de copt
- zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de sare
Pas cu pas modul de preparare:
Începe prin a mixa untul la temperatura camerei împreună cu zahărul. Continuă acest proces până când zahărul se diluează complet și se obține un amestec spumos.
După aceea, separă albușurile de gălbenușuri. Oul este o piesă esențială în multe rețete de prăjituri, fiind ele osatura preparatelor. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, peste crema de unt și mixează.
În crema obținută astfel se adaugă făina amestecată cu cacaua și praful de copt, pudra de ciocolată, și se omogenizează. Urmează ca spre final să se adauge smântâna.
Mixează spuma albușurilor. Adaosul acestora este un truc vechi folosit de către experții în arta culinară pentru a adăuga ușurință și aer prăjiturilor. Un aspect pe care mulți îl ignoră, cu consecințe imediate asupra gustului final.
Pune 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizează, adaugă albușurile rămase și amestecă ușor, de jos în sus. Într-o tavă de 18/26 cm așază hârtie de copt și pune compoziția, lingură cu lingură. Nivelează și dă tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 minute.
Este important să verifici dacă prăjitura este gata cu ajutorul unei scobitori. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că prăjitura e gata și poți opri sursa de căldură; dacă nu, lasă mai departe 5 minute la foc mic.
Când s-a răcit, porționeaz-o și fie îi aplici glazura, fie nu, cum dorești. Glazura preparată din 100 gr ciocolată neagră topită împreună cu 80 ml frișcă lichidă va adăuga un extra de savoare tentației dulci.
Vei descoperi că experiența degustării unei negrese cu ciocolată realizate după această rețetă este una inedită. Savoarea, textura și aroma întâlnesc perfect așteptările celor care apreciază deserturile rafinate. Dovedește-ți abilitățile de maestru în arta culinară și pregătește acest deliciu!