
Ciuperci delicioase și simple, marinate într-o combinație savuroasă de sos de soia, balsamic și usturoi!
Ingrediente necesare:
500 g Champignon
3 lingurite de sos de soia
1 lingură de oțet balsamic
Condimente la alegere
Ulei de măsline, după gust
Usturoi, după gust
PASUL 1
Curatăm ciupercile, fără a le tăia tulpinile.
PASUL 2
Într-un bol mare, punem ciupercile, adăugăm oțetul balsamic și le condimentăm cu usturoiul tocat mărunt sau pisat.
PASUL 3
În continuare, adăugăm uleiul de măsline și sosul de soia. Tot acum, adăugăm și condimentele preferate.
PASUL 4
Permisă ciupercile să se marineze timp de 15 minute, timp în care amestecăm de două ori.
PASUL 5
Transferăm totul într-o tavă de copt, și turnăm marinata peste ciuperci.
PASUL 6
Coptura noastră de ciuperci merge la cuptor pentru o jumătate de oră, la o temperatură de 190 de grade. Va trebui să amestecăm de mai multe ori pe durata gătitului.
ULTIMUL SFAT
Minunata noastră mâncare poate fi servită nu doar ca aperitiv rece sau cald, ci chiar și ca garnitură la diverse feluri de carne sau cotlete.