Prajiturela de săptămână: Cu suculență portocală, rapidă și răcoritoare

Pentru blat, aveti nevoie de:

Zahăr – 150 g;

Zahăr vanilat – 8 g;

Ulei – 80 ml;

Suc de portocale – 90 ml;

Făină – 200 g;

Praf de copt – 15 g;

Ouă – 3 bucăți.

In cazul cremei, ingredientele sunt:

Zahăr – 2 linguri;

Amidon de porumb – 2 linguri;

Suc de portocale – 250 ml.

Urmati acești pasi simpli pentru preparare:

Începeți prin a bate ouăle cu un praf de sare și zahăr.

În amestec, adăugați uleiul, sucul de portocale și zahărul vanilat, apoi amestecați cu un tel.

În alt recipient, combinați făina cu praful de copt, și cerneti-le în amestecul preparat anterior.

Continuați să amestecați până se omogenizează complet.

Turnați aluatul într-o tavă și o trimiteți la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

După coacere, lăsați prăjitura să se răcească și o tăiați în jumătate.

Pentru crema, puneți într-o cratiță zahărul, amidonul de porumb și sucul de portocale, apoi amestecați bine.

Pe foc mic, continuați să amestecați, până ajunge la consistența unei creme.

Turnați crema peste jumătatea prăjiturii și întindeți-o uniform, apoi acoperiți cu cealaltă jumătate.

O prăjitură de casă atât de simplă și rapidă nu necesită mult timp.

Puteți să o acoperiți cu puțin zahăr pudră, dacă doriți.

Și gata, poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: