
Deși sunt realizate fără carne, aceste chiftele vegetale sunt atât de gustoase încât te pot convinge imediat. Sunt simplu de preparat și extrem de delicate, cu o crustă crocantă ce trezește apetitul.
Ingrediente necesare
– 200g de fulgi de ovăz
– 200ml de apă fierbinte
– doi cartofi medii (aproximativ 250g)
– două cepe
– trei căței de usturoi
– sare după gust
– piper negru, tot după gust
Metoda de preparare
În primul rând, se toarnă 200ml de apă clocotită peste cei 200g de fulgi de ovăz și se amestecă totul. Se lasă la înmuiat pentru aproximativ 15 minute, pentru a se umfla fulgii. În funcție de consistență, se poate adăuga încă un pic de apă fierbinte.
Între timp, se taie mărunt cele două cepe și se pisează usturoiul. Se dau cartofii pe răzătoarea fină și, în caz de nevoie, se stoarce puțină zeamă din ei.
Într-un castron mare se amestecă fulgii de ovăz cu cartofii răzăliți, cu ceapa și usturoiul, sarea și piperul. Dacă dorești, poți adăuga și verdețuri tocate mărunt. Se amestecă totul bine, până se obține o compoziție omogenă. Se mai lasă deoparte pentru 10 minute pentru a se îmbina aromele. Apoi, se formează chuțelele și se prăjesc în ulei încins până capătă o culoare aurie.
Poftă bună!