
Ingrediente:
-1.5 căni de apă fiartă;
-1.5 căni de lapte;
-2 ouă;
-1.5 căni de făină;
-2 linguri de zahăr;
-jumătate de linguriță de sare;
-50 de grame de unt;
-esență de vanilie și un pachet de zahăr vanilat.
Metodă de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat. Adăugați treptat laptele și făina, amestecând continuu.
Continuați să amestecați, turnând untul topit și apoi apa fierbinte. Adăugați câteva picături de esență de vanilie.
În acest stadiu, ar trebui să lăsați aluatul să se odihnească timp de o oră, permițând ingredientelor să se amestece armonios.
Într-o tigaie călduță, prăjiți clătitele timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Le puteți umple cu ce doriți, fie cu dulceață sau brânză, ciuperci etc.
Orientările de umplere sunt doar sugestii, deoarece poți fi creativ și experimenta cu diferite combinații, transformând aceste clătite într-un delicios mic dejun sau gustare.
Poftă bună!