
Drojdia de bere, cunoscută în special în domeniul culinar, este de asemenea un aliat puternic când vine vorba de sănătatea organismului și a pielii. Mai mult decât atât, constituie un excelent produs cosmetic natural, în special pentru îngrijirea tenului.
Ea este adesea privită ca un aliment-minune, foarte accesibil și capabil să remedieze multiple afecțiuni. Substanțele nutritive pe care le conține (vitaminele complexului B, D și E, 16 din cei 28 de aminoacizi esențiali, toate cele 18 minerale de care are nevoie corpul nostru și numeroase proteine) contribuie la echilibrul perfect pentru organism. Datorită acestor proprietăți, drojdia de bere reprezintă un adevărat tezaur pentru om.
Drojdia de bere provine de la o mică ciupercă denumită Saccharomyces cerevisiae, care se regăsește pe fructe și plante, având nevoie de zahăruri pentru a se dezvolta. În procesul de dezvoltare, aceste ciuperci dizolvă zahărul și produc alcool și dioxid de carbon, fiind astfel utilizate în panificație și în producția berii.
Beneficiile consumului regulat de drojdie de bere sunt multiple. Aceasta are efect regenerator asupra organismului, îl ajută să se mențină în formă și contribuie la înnoirea celulelor vechi.
În plus, drojdia de bere poate reface flora intestinală distrusă de medicamente și antibiotice, având și un efect de întârziere a îmbătrânirii premature. Totuși, este importantă consumarea acesteia cu moderație, pentru că poate cauza dureri de stomac și balonări.
Există numeroase motive să includem drojdia de bere în dieta noastră. Aceasta stimulează imunitatea, ajutând în combaterea răcelilor și bolilor infecțioase. Drojdia de bere are, de asemenea, un efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând stările de depresie și tulburările psihice.
Pentru persoanele care suferă de boli de inimă sau de diabet, drojdia de bere reprezintă un ajutor neprețuit. Ea contribuie la scăderea nivelului colesterolului „rău” și la combaterea hipertensiunii, doi dintre factorii majori care duc la apariția bolilor de inimă, iar pentru diabetici ajută la menținerea unui nivel normal al glucozei din sânge.
Aceasta este de asemenea eficientă în tratarea anemiei, psoriazisului și acneei. În plus, obținem un păr mai puternic și o piele mai curată și mai sănătoasă.
Drojdia de bere este, de asemenea, eficientă în albirea dinților – folosind-o ca pastă de dinți o dată pe zi, vom reuși să îndepărtăm tartrul și să albească dinții. Cei care se confruntă cu probleme ale părului precum căderea acestuia vor fi încântați să afle că drojdia de bere poate combate eficient problema.
În concluzie, datorită conținutului bogat de minerale și oligoelemente care sunt esențiale pentru funcționarea proceselor din organism, drojdia de bere reprezintă un excelent ingredient în alimentația noastră, ajutându-ne să combatem stresul, osteoporoza și anemia.