Ingredientele necesare pentru această minunăție:
500 ml de lapte
100 g zahăr
100 g griș
Încă 500 ml de lapte
5 linguri de zahăr
Ingrediente pentru crema de vanilie:
75 g de margarină sau unt
Încă 500 ml de lapte
O budincă de vanilie
3 linguri de zahăr
Ingrediente pentru glazură:
75 ml frișcă lichidă
150 g de ciocolată pentru gătit
Cum pregătim această delicioasă prăjitură?
Începem cu prepararea primei creme.
Se combina zahărul și grișul cu laptele la foc mic.
Gătim o compoziție groasă, pe care o turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
O lăsăm la răcorit.
Continuăm cu a doua cremă – amestecăm zahărul și praful de budincă cu laptele și gătim până obținem o budincă consistentă.
Batem separat margarina într-un castron.
Adăugăm treptat budinca răcită la margarina bătută și mixăm bine.
Răspândim crema de vanilie în tavă, peste crema de griș.
Pentru final, topim ciocolata la bain-marie și o amestecăm cu frișca lichidă.
Turnăm această amestec apetisant peste desert.
Lăsăm să se întărească apoi putem să o servim.
Să vă fie de bună!