Antioxidantul suprem cu de 20 de ori mai multă vitamina C decât lămâia, disponibil și în România

Agrisa Indiană face parte din elita plantelor apreciate în medicină. Indienii au valorificat acest fruct extraordinar de peste 500 de ani pentru întărirea sistemului imunitar și proprietățile sale remarcabile de întinerire a organismului.

Această plantă este folosită nu doar de indieni, ci și de populații din întreaga lume, cu aroma sa unică, dulce-acră, puțin picantă și amară consecutiv.

O singură agrisă = 20 de lămâi

Dacă ne gândim la 100 g de agrise proaspete, acestea conțin echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Nu doar bănuială, oamenii de știință au confirmat faptul că acest fruct este cel mai puternic antioxidant descoperit până acum.

Toți suntem conștienți de importanța esențială a vitaminei C. Aceasta ajută la înfrângerea radicalilor liberi, consolidarea sistemului osos, fortificarea imunității, curățarea vaselor de sânge și producerea de leucocite.

Însă acest fruct nu este doar o sursă de vitamina C, cuprinde și flavonoide, tanin și minerale. Consumul de agrise facilitează dispariția tusei, ameliorează durerile de gât și contribuie la soluționarea altor probleme respiratorii, inclusiv astm și bronșită.

O soluție naturistă împotriva diabetului

Agrisa susține buna funcționare a ficatului și pancreasului, reduce balonarea și durerile. Adoptarea unui regim alimentar care include regulat agrise poate reduce nivelul zahărului din sânge (în mod particular pentru persoanele cu diabet de tip 2), echilibrând producția de insulină.

Studiile au dezvăluit că 3 grame de pulbere de agrisă sunt mult mai eficace decât numeroase medicamente convenționale pentru diabet.

Regenerează fibra capilară

Combinați pulberea de agrisă cu apă și lăsați circa 60 de minute, apoi aplicați prin masaj la nivelul scalpului pentru regenerarea fibrei capilare, hidratare și conferirea de vitalitate și strălucire părului. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute – o oră, apoi clătiți.

Detoxifierea ficatului

A fost dovedit științific că agrisele sunt esențiale în tratamentul ficatului. Protejează acest organ de efectele nocive ale medicamentelor (mai ales cele împotriva tuberculozei) și elimină toxinele.

Unde se pot găsi aceste fructe în România

Agrisa este o specie relativ rar cultivată în țara noastră, datorită lipsei de tradiție în privința consumului de agrise. Această plantă este cultivată cu predilecție în zonele centrale ale țării, în Harghita, Covasna unde există o tradiție speficică în privința consumului de agrise și relativ izolat, în partea de vest a țării.

Dacă privim însă spre vecinii noștri unguri sau germani, putem observa un consum consistent al acestor fructe. Datorită cererii ridicate de astfel de fructe, cei care dețin plantații de agrise le vând mai ales pentru export”, a menționat inginerul Orlaie, proprietarul unei afaceri din Hida.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: