
Gradinarii cu experiență au o mulțime de trick-uri pe care le folosesc pentru a-și îmbunătăți culturile. Unul dintre cele mai eficiente și naturale moduri de a proteja și stimula plantațiile de legume este utilizarea unei soluții de drojdie. Îți spunem chiar aici cum să te folosești de acest aliat puternic în grădina de castraveți și roșii.
Ingrediente necesare:
Vei avea nevoie de 3 litri de apă caldă – cu o temperatură fixă de 38 de grade (atenție, mai mult decât acest prag ar putea duce la pierderea proprietăților benefice ale drojdiei).
Pentru drojdie, poți folosi ori 100 de grame de drojdie proaspătă ori 10 grame de drojdie uscată.
În plus, pune deoparte 10 lingurițe de zahăr.
E recomandat să folosești un recipient care să aibă o capacitate mai mare de 3 litri, având în vedere că drojdia își mărește volumul cu aproximativ 2,5 ori.
Pasul 1
În recipientul mare, amestecă toate ingredientele și lasă drojdia să fermenteze pentru un interval de 4 – 8 ore. Cel mai eficient este să pregătești acest mix în cursul dimineții și să-l administrezi în primul rând seara. Amestecul necesită remușcările regulate în timpul procesului de fermentație.
Pasul 2
O dată ce drojdia a fermentat, ia o găleată suficient de mare, adaugă 7 litri de apă și toarnă peste aceasta cei 3 litri de soluție de fermentație, apoi omogenizează bine.
Împrăștiază acest amestec pe solul de sub castraveți și roșii. Fertilizarea cu acest preparat trebuie repetată la fiecare 10 – 12 zile. Poate fi utilizat și pentru alte plante.
Acest fertilizator optimizează recolta și, în același timp, funcționează ca un tratament preventiv împotriva bolilor fungice. Ca tratament, se aplică pe frunze după udarea plantelor, iar pulverizarea se face numai seara, după apusul soarelui.
Practicând acest tratament la fiecare două săptămâni, plantele tale vor fi protejate de boli.