Ardei Gras Răsfățat cu Roșii și Usturoi – Varianta Omagială Fără Carne a Clasicului Ardei Umplut

Ingrediente pe care le veți avea nevoie:

Ardei gras în număr de 7 bucăți

7 catei de usturoi mărunțiți

2 roșii mari și apetisante

Sare, ajustată în funcție de preferințele dumneavoastră

Ulei de floarea-soarelui, suficient pentru prăjire

O lingură de oțet

Marar – tot ce are nevoie este o legătură

Iată și modul de preparare:

Începeți prin a vă spăla ardeii grași cu mare grijă.

Efectuați niște tăieturi în formă de X în vârful fiecărui ardei. Acest fante vor găzdui umplutura noastră delicioasă.

Cojiți cateii de usturoi.

Îi tăiați în felii subțiri. O operațiune meticuloasă, dar care merită efortul.

Spălați roșiile cu grijă.

Tăiați-le în bucăți – nu prea mari, dar nici prea mici. Trebuie să găsiți echilibrul perfect!

Amestecați usturoiul cu roșiile și tot conținutul acesta îl vom întroduce în cavitatea ardeilor grași.

Acum mergeți la cuptor și întindeți ardeii umpluți într-o tigaie în care precedent ați încins ulei de floarea-soarelui.

Adăugați sare după gust.

Ardeii trebuie să fie gătiți la foc mediu, sub capac, până când își capătă o frumoasă culoare aurie-castanie. Nu uitați să îi întoarceți periodic!

După ce au fost rumenite, transferați legumele pe o farfurie și adăugați oțetul.

Apoi, treceți la mărar – tocați-l mărunt și presărați-l cu generozitate deasupra preparatului.

Bon appétit! Sau, mai bine zis, poftă bună!

Ce poate fi mai bun decât acest aperitiv? Este perfect fie că este servit cald, fie rece.

Savurați-l în timpul sezonului estival când inima dvs. îl reclamă.

Și lăsați varianta umplut cu orez și carne pentru iarna. Variați textura și combinatia de ardei gras pentru a evita monotonia.

Nu vă fie teamă să încercați lucruri noi, deoarece rezultatul va fi mereu delicios. Garantat!

Să aveti o degustare plăcută!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: