Poate cănu ai luat în considerare până acum, dar ardeii iuți murați sunt unele dintre cele mai rezistente murături. Printre beneficiile acestora se numără faptul că nu își modifică forma, nu fermentează ușor și sunt foarte ușor de făcut. Sunt o completare minunată pentru mesele de iarnă, în special pentru preparate ca ciorbele sau mâncărurile cu varză și afumătură.
Aspectele pozitive ale ardeilor iuți murați sunt determinate în mare măsură de acuitatea lor naturală, un atribut de multe ori solicitat în procesul de murare a altor legume. Gustul lor delicios și puternic este un adevărat “must” pentru iarnă, prin urmare nu este deloc de ignorat dacă ai acești ardei în grădină.
Ingrediente pentru Ardei Iuți Murați
Nu este necesar să achiziționezi multe ingrediente pentru această rețetă de ardei iuți la borcan. Iată ce ai nevoie, poți dubla cantitățile, dacă vrei să faci mai multe borcane:
300 g ardei iuți
300 ml apă
300 ml oțet de 9 grade
3 lingurițe de sare fără iod
3 linguri de zahăr (sau miere de albine dacă preferi)
Modul de Pregătire a Ardeilor Iuți la Borcan
Primul pas pentru a obține ardei iuți murați perfecți este să alegi doar ardei sănătoși, proaspeți și fără deteriorări. După ce au fost spălați, aceștia se lasă la uscat.
Borcanele sunt dezinfectate cu apă caldă și detergent. Dacă dorești o curățare mai intensă, poți să le dai la cuptor pentru 20 de minute la 150 grade Celsius. Folosește capace noi pentru acestea.
Procesul de Preparare a Ardeilor Iuți la Borcan
Ardeii iuți proaspăt spălați sunt așezați în borcane. Optimizarea spațiului este esențială pentru a încăpea cât mai mulți ardei. Apa, oțetul, sarea și zahărul se combină într-o cratiță în care se amestecă ușor ingredientele până la dizolvarea sării și a zahărului. Această saramură se toarnă peste ardeii din borcane astfel încât să fie acoperiți în întregime.
Atenție la înfiletarea corectă a capacelor. Drept verificare, poți pune borcanele cu capul în jos pentru câteva ore în vederea detecției unei eventuale scurgeri. După ce ai terminat, păstreză borcanele într-un loc rece și întunecos. Pot fi consumați după o perioadă de două sau trei săptămâni.