Ingrediente:
4 kg de ardei iute
6 căpățâni de usturoi
Pentru un borcan de 1 litru necesităm următoarele:
1 lingură de sare
jumătate de lingură de zahăr
1 linguriță de sare de lămâie
100 ml de oțet de mere sau de struguri
Metoda de preparare:
În primul rând, ardeii se spală și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm.
Usturoiul este următorul care trebuie curățat.
Pe fundul fiecărui borcan așezăm o mână de usturoi, iar acesta se umple apoi de la baza la gura cu ardei.
În fiecare borcan adăugăm o lingură de sare, jumătate de lingură de zahăr, o linguriță de sare de lămâie și 100 ml de oțet.
Completăm apoi fiecare borcan cu apă clocotită.
Așezăm capacele pe fiecare borcan, le strângem bine și întoarcem borcanele cu gura în jos.
Punem un strat de pătură peste borcane și le lăsăm să se răcească treptat, un proces care poate dura între 20 și 24 de ore.
După aceasta, urmează depozitarea borcanelor în beci sau în cămară, pentru a le păstra pentru iarnă.