Pentru aluat, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
500 g de făină simplă;
75 g de unt;
50 g de zahăr;
25 g de drojdie;
250 ml de lapte;
Un vârf de cuțit de sare;
Un ou.
Iar pentru umplutură:
250 g de brânză de vaci;
60 g de zahăr pudră;
40 g de griș;
O lingură de smântână;
Ou zaheăr vanilat;
Coajă de lămâie (opțional).
Method de preparare:
Turnați lapte călduț într-un vas, dezlipiți drojdia în el, adăugați două linguri de zahăr și amestecați pentru a dizolva totul.
Lăsați mixtul într-un loc călduros pentru aproximativ 15 minute, până când încep să apară bule la suprafață.
Cerneți făina cu ajutorul unei site într-un bol mare.
Adăugați untul topit, sarea și drojdia activată, apoi amestecați.
Framântați un aluat ferm și elastic.
Inițial, puteți folosi o lingură de lemn sau un mixer de patiserie, apoi turnați pe o suprafață înfăinată și continuați să framântați cu mâinile.
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească 15 minute.
Preparați umplutura în timpul acesta.
Într-un castron mare, amestecați brânza cu oul, grișul, zahărul pudră și coaja de lămâie (clavează).
Adăugați un pachet de zahăr vanilinat și amestecați încă o dată, folosind un blender sau un mixer de patiserie.
Când amestecul este omogen, adăugați o lingură de smântână și amestecați din nou.
Derulați din nou aluatul crescut și întindeți un dreptunghi de aproximativ 0,5 cm grosism cu un fălciu de pizza, tăiați în 12 pătrate aproximativ egale, și puneți una sau două linguri de umplutură de brânză în mijlocul fiecăruia.
Îndoiați colțurile fiecărui pătrat deasupra umpluturii și apăsați ferm în mijloc, unde îmbinați colțurile.
Asigurați-vă că sunt bine lipite, pentru a evita desfacerea în timpul coacerii.
Așezați pachetele finisate pe o tavă de copt, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să mai crească 20 de minute.
Bateți un ou cu o lingură de lapte și ungeți suprafața pachetelor.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute.
Sprânzați cu zahăr pudră, lăsați-le să se răcească și apoi serviți.
Pofta buna!