Ingrediente pentru aluat:
făină simplă – 500 g
unt – 75 g
zahăr- 50 g
drojdie – 25 g
lapte – 250 ml
sare – un praf
ou – o bucată
Ingrediente pentru umplutură:
brânză de vaci – 250 g
zahăr pudră- 60 g
griș – 40 g
smântână – o lingură
ou – o bucată
zahăr vanilat – un plic
coajă de lămâie – după gust
Modul de preparare:
Într-un bol, adăugați laptele cald. Desfaceți drojdia proaspătă în el, apoi adăugați două linguri de zahăr și amestecați pentru a dizolva ingredientele.
Permiteți amestecului să stea într-un loc cald timp de ~15 minute, până la apariția unor bule la suprafață.
Aplicați făina printr-o sită fină într-un castron adânc. Ulterior, adăugați untul topit și o brumă de sare. Apoi încorporați drojdia activată.
Mestecați toate ingredientele și frământați un aluat ferm și elastic.
Amestecați întâi cu o lingură de lemn sau un mixer, apoi răsturnați pe suprafața de lucru cu făină și continuați frământarea cu mâinile.
Când obțineți o consistență non-lipicioasă, acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească ~15 minute.
În acest timp, pregătiți umplutura.
Într-un alt castron adânc, combinați brânza de vaci cu oul, grișul, zahărul pudră și coaja de lămâie.
Adăugați de asemenea, un plic de zahăr vanilat și amestecați foarte bine toate ingredientele, fie cu mâna, fie cu un mixer sau un blender.
Odată ce amestecul este omogen, trageți într-o lingură de smântână și amestecați din nou.
Reluați aluatul și trageți un dreptunghi mare de aproximativ 0,5 cm grosime cu un făcăleț.
Folosiți o roțiță de pizza pentru a tăia în 12 pătrate egale și așezați una sau două linguri de umplutură de brânză în centrul fiecăruia.
Îndoiți marginile fiecărui pătrat peste umplutură până în centru, unde apăsați ferm capetele.
Închideți-le bine, astfel încât să nu se deschidă în timpul coacerii.
Așezați pachetele finalizate pe o hârtie de copt, acoperiți cu un prosop și lăsați-le să dospească 20 de minute.
Bateți un ou cu o lingură de lapte și ungeți suprafața fiecărui pătrat.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți pentru aproximativ 20 de minute.
La final, când s-au copt, pudrați-le cu zahăr, lăsați să se răcească și serviți.
Poftă bună!