Ce Reteta Simplă Pentru Oțet de Mere de Casă

Oțetul de mere de casă este considerat de mulți ca fiind cel mai bun! Cu toate acestea, procesul de preparare pare a fi destul de ușor!

Oțetul de mere este obținut din cidru sau must de mere și are o nuanță de chihlimbar palid până la mediu.

Oțetul de mere organic este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antifungice. Beneficiile sale sunt variate, cuprinzând de la tratarea sughițului și a răcelii, până la afecțiuni mai grave precum diabetul, cancerul, bolile cardiace, colesterolul crescut și controlul greutății corporale.

Dr. Carol Johnston a studiat proprietățile oțetului de mere timp de peste 10 ani și a descoperit că acesta poate avea efecte similare unor medicamente. Potrivit cercetătoarei, oțetul de mere împiedică digestia amidonului.

“Chiar dacă nu blochează în totalitate absorbția amidonului, cu siguranță restricționează absorbția unei părți din acesta, contribuind astfel la menținerea unui nivel scăzut al zahărului din sânge”, afirmă Johnston.

Așadar, pare că oțetul de mere cel mai bun este cel preparat acasă! Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție rețeta detaliată.

Rețeta de preparare a oțetului de mere de casă este următoarea:

Ingrediente:

3 mere mici

3 lingurițe de zahăr

apă filtrată

Preparare:

Spală, curăță și taie merele în bucăți potrivite. Așază-le într-un borcan curat și steril de 1 litru sau 1,5 litri.

Amestecă zahărul cu o ceașcă de apă și toarnă compoziția peste mere. Adaugă apă în plus, dacă este necesar, pentru a acoperi complet merele.

Așază un șervețel sau tifon peste gura borcanului și fixează-l cu o bandă elastică.

Locul ideal pentru borcan este unul călduț și întunecat, unde să-l ții timp de 2-3 săptămâni.

Strecoară lichidul și îndepărtează bucățile de mere.

Reîntoarce lichidul în același recipient și acoperă-l din nou.

Păstrează borcanul în același loc călduț și întunecat, pentru încă 4-6 săptămâni, amestecând cu o lingură de plastic sau lemn la fiecare câteva zile.

După primele 4 săptămâni, poți testa oțetul și, atunci când a atins aciditatea dorită, îl poți transfera într-o sticlă cu capac pentru a fi folosit în rețetele tale preferate.

„Nu blochează amidonul 100%, dar cu siguranță împiedică absorbția cel puțin a unei cantități de amidon și nu crește nivelul zahărului din sânge”

DISTRIBUIE CU PRIETENII: