Chiftele de varză delicioase – rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chiftelele vegane din varză reprezintă o variantă fabuloasă și sățioasă la clasicele chiftele din carne. Fie că sunt aurii, bine conturate, fragede sau suculente, acestea reușesc mereu să obțină aplauzele întregii familii la masă. Poate cel mai mare avantaj al acestei rețete este că, totodată, chiftelele pot fi savurate atât fierbinți, imediat după gătire, cât și reci, aduse chiar din frigider.

Ingrediente necesare pentru rețeta de chiftele de varză:

-700 gr varza alba;

-2 ouă proaspete;

-2 cepe de mărimea medie;

-o lingura mare de sare;

-verdeață uscată sau proaspătă, în funcție de preferințe;

-condimente la alegere;

-30 gr unt;

-ulei suficient pentru prăjire.

Mod de preparare a chiftelelor de varză:

Înainte de început, vom pune apa la fiert în oala cea mai mare pe care o avem la dispoziție. Varza o vom tăia felii subțiri și o vom adăuga în apa fierbinte.

Gătiți varza pentru aproximativ 7-10 minute, sau până când aceasta abia începe să se înmoaie. În cazul în care varza este mai veche, s-ar putea să fie nevoie să o fierbeți mai mult timp.

Intre timp, tăiați ceapa cât mai fin posibil și prăjiți-o la foc mediu, până devine auriu deschis, amestecând continuu pentru a vă asigura că nu se arde. Odată ce este gata, o lăsăm deoparte pentru a se răci.

După ce varza s-a fiert îndeajuns, o scoatem și o lăsăm la scurs. Acest proces ar trebui să continue până când varza este complet răcită și până când tot excesul de apă a avut timp să se scurgă.

După aceea, adaugăm varza răcită într-un castron, împreună cu ceapa prăjită, ouăle, sarea, verdeața și condimentele. Amestecăm bine toate ingredientele, după care lăsăm compoziția să stea aproximativ 10 minute. Dacă aluatul se simte prea moale la atingere, puteți adăuga puțină făină pentru a remedia situația.

Odată ce am obținut un aluat cu consistența dorită, formăm chiftele apăsând pregătirea obținută în palme.

Într-o tigaie profundă, încălziți o cantitate suficientă de ulei și adăugați chiftelele. Lăsați-le să se prăjească până devin aurii pe ambele părți.

Din amestec ar trebui să ieșiți aproximativ 10-12 chiftele.

Chiftelele de varză pot fi gătite și la cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Așezați chiftelele pe o hârtie de copt, ungeți-le cu unt și coaceți-le până devin aurii (aproximativ 20 de minute). Scoateți-le din cuptor, acoperiți-le cu un ou bătut și coaceți-le pentru încă 10 minute. Pentru un plus de savoare, la final, chiftelele pot fi presărate cu susan.

Serviți chiftelele de varză reci sau calde, alături de smântână sau alte sosuri după gust.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: