Ingredientele necesare:
2 morcovi
2 dovlecei
O ceapă
2 ouă
100 g făină
8 g praf de copt
Sare și piper după gust
Ulei pentru prăjit
Modul de preparare:
Radeți cei 2 morcovi.
Tăiați ceapa în bucăți cât mai mici.
Adăugați un vârf de sare.
Versați apă clocotită (suficientă să acopere legumele) peste morcov și ceapă și lăsați-le la înmuiat timp de 5 minute.
Radeți dovleceii.
Adăugați sare și apoi stoarceți-le de suc.
Stoarceți bine apa de la morcovi și ceapă.
Bateți 2 ouă până devin spumoase.
Adăugați un sfert de linguriță de sare și un vârf de piper negru.
Amestecați bine toate ingredientele.
Adăugați apoi 100 de grame de făină și 8 grame de praf de copt.
Încălziți un pic de ulei în tigaie.
Prăjiți chifteluțele la foc mic timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Acoperiți tigaia imediat ce ați format chifteluțele.
Acum sunt gata de servit. Poftă bună!