Chifteluțe de legume delicioase cu doar câteva ingrediente

Ingredientele necesare:

2 morcovi

2 dovlecei

O ceapă

2 ouă

100 g făină

8 g praf de copt

Sare și piper după gust

Ulei pentru prăjit

Modul de preparare:

Radeți cei 2 morcovi.

Tăiați ceapa în bucăți cât mai mici.

Adăugați un vârf de sare.

Versați apă clocotită (suficientă să acopere legumele) peste morcov și ceapă și lăsați-le la înmuiat timp de 5 minute.

Radeți dovleceii.

Adăugați sare și apoi stoarceți-le de suc.

Stoarceți bine apa de la morcovi și ceapă.

Bateți 2 ouă până devin spumoase.

Adăugați un sfert de linguriță de sare și un vârf de piper negru.

Amestecați bine toate ingredientele.

Adăugați apoi 100 de grame de făină și 8 grame de praf de copt.

Încălziți un pic de ulei în tigaie.

Prăjiți chifteluțele la foc mic timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Acoperiți tigaia imediat ce ați format chifteluțele.

Acum sunt gata de servit. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: