Cum să pregătești cea mai delicioasă ciocolată de acasă: ingrediente și procedură
Aveți nevoie de câteva sfaturi esențiale pentru a pregăti o ciocolată de casă care să vă topească în gură, transformând un desert simplu într-unul absolut delicios.
Pentru a prepara una dintre cele mai delicioase ciocolăți de casă ne uităm mai întâi la calitatea ingredientelor folosite.
Pe primele locuri ale listei se află laptele praf, care nu numai că trebuie să fie de cea mai bună calitate, dar trebuie să fie exclusiv pentru uz alimentar și nu pentru hrana bebelușilor.
Iar pentru o notă suplimentară de rafinament nu putem uita de cacaua fină.
Ingrediente pentru ciocolata de casă:
– 500 de grame de lapte praf
– 500 de grame de zahăr
– 50 de grame de cacao
– 100 de grame de unt sau margarină
– 100 ml de apă
– stafide, nuci prăjite, alune, arome conform preferințelor dvs.
Mod de preparare:
Începeți prin a pune apa și zahărul la fiert. Gătiți până când zahărul se topește, după care adăugați untul. În acest moment, opriți focul și începeți să adăugați treptat laptele praf și cacaua, ambele cernute și amestecate în prealabil.
Când compoziția devine omogenă, adăugați aromele preferate, cum ar fi esența de rom, de vanilie sau de migdale, și adăugați și nuci, stafide sau alune.
Turnați compoziția într-o tavă pe care ați așezat în prealabil o folie de plastic sau alimentară. Distribuiți uniform compoziția și, în timp ce încă este caldă, trasați cu un cuțit formele dorite în ciocolată (pătrățele, romburi, triunghiuri).
E important să țineți cont că dacă nu faceți departajarea formelor atunci când compoziția încă este caldă, ciocolata nu va putea fi tăiată ulterior, atunci când se va răci. Ciocolata poate fi servită după ce a fost lăsată să se răcească la frigider pentru cel puțin patru-cinci ore.