Ciolanul de porc copt la cuptor – Magia este în bere

Primul contact cu acest fel de mâncare a avut loc cu aproximativ cincisprezece ani în urmă, și de atunci mă calibrăz periodic pe cei apropiați cu el. Savuros – acesta este un cuvînt nesatisfacător când vreau să descriu această explozie de arome. Este, de fapt, o delicatesă exceptională.

Pentru a vă prepara ciolanul de porc în bere neagră, veți avea nevoie de:

1.5-2 kg de ciolan de porc

Bere neagră – 1,5-2 litri

Ceapă – 1 bucata

Morcovi – 2 bucăți

Capătână medie de usturoi

Foi de dafin – 3 bucăți

Cuișoare – 3-4 bucăți

Cartofi – 4-5 bucăți (in functie de preferințe)

Piper negru și piper aromat – câte 6-7 boabe

Sare – 1 lingură

Miere – 2-3 linguri

Sos de soia – 2 linguri

Suc de roșii – 200ml

Modul de preparare a ciolanului de porc în bere neagră:

Poziționați ciolanul de porc într-o caserolă adâncă, turnați berea, adăugați la foc și aduceți la punctul de fierbere, curățând spuma rezultată.

Atenuează flăcăra, adăugați ceapa decojită, morcovii (pe care ii puteți tăia pe jumătate în lungime), cepele de usturoi și îmbogățiți cu afrodisiace, fierbeți pentru 2 ore cu capacul, la foc mic, rotind de câteva ori ciolanul. Cu 30 de minute înainte de finalizarea gătirii, adăugați sarea.

Ajungeți la un punct în care cartofii tăiați în jumătate sau în felul care vă place, începeți să clocotiți și să le retrageți. Nu este necesar să fie complet fierte.

Extractul de os din oală și permiteți să se usuce puțin (puteți șterge cu șervețele).

Generați un sos din suc de roșii: combinați mierea și sosul de soia cu 200 ml de suc de roșii (la o temperatură de 40 de grade Celsius), adăugați și amestecați-le.

Plasați ciolanul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, turnați sosul, plasați cartofii și gătiți pentru 30 de minute. La fiecare 5 minute, turnați sosul peste ciolan. Pentru a coace uniform, puteți întoarce ciolanul – astfel, veți obține o crustă delicios de rumenă pe toată suprafața.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: