Ingrediente pentru aluat:
- unt – 100 g;
- zahar – 130 g;
- oua – 2 buc.;
- smantana – 220 g;
- faina – 220 g;
- praf de copt – 10 g;
- sare – ⅓ lingurita;
- 1 borcan de piersici sau caise;
Ingrediente pentru cremă:
- branza – 350 g;
- ou – 1 buc.;
- vanilie – 0,5 lingurita;
- zahar – 2 linguri;
- smantana – 2 linguri.
Ingrediente pentru pesmet:
- faina – 120 g;
- zahar – 60 g;
- unt – 60 g.
Mod de preparare:
Mixăm zahărul granulat cu untul moale într-un castron până se omogenizează complet.
Adăugăm ouăle și smântâna în compoziție și continuăm să mixăm până când obținem o textură uniformă.
Adăugăm făina și praful de copt în amestec. Framântăm ingredientele pentru a obține aluatul.
Așezăm hârtie de copt peste forma noastră de copt, o ungem cu unt și așezăm aluatul, întinzându-l uniform.
Tăiem piersicile în jumătate și le așezăm peste aluat.
Pentru a prepara crema, combinăm brânza cu oul, vanilia, zahărul și smântâna.
Omogenizăm amestecul de brânză folosind un mixer până obținem o textură fină.
Acoperim stratul de piersici cu cremă, distribuind-o uniform.
Într-un castron separat, preparăm crumble-ul amestecând făina, zahărul și untul.
Presărăm prăjitura cu crumble și o introducem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 1 oră.
Vă dorim poftă bună!