Compot de piersici sau caise? Jucă-te cu gustul folosind prăjitura noastră delicioasă!

Ingrediente pentru aluat:

  • unt – 100 g;
  • zahar – 130 g;
  • oua – 2 buc.;
  • smantana – 220 g;
  • faina – 220 g;
  • praf de copt – 10 g;
  • sare – ⅓ lingurita;
  • 1 borcan de piersici sau caise;

Ingrediente pentru cremă:

  • branza – 350 g;
  • ou – 1 buc.;
  • vanilie – 0,5 lingurita;
  • zahar – 2 linguri;
  • smantana – 2 linguri.

Ingrediente pentru pesmet:

  • faina – 120 g;
  • zahar – 60 g;
  • unt – 60 g.

Mod de preparare:

Mixăm zahărul granulat cu untul moale într-un castron până se omogenizează complet.

Adăugăm ouăle și smântâna în compoziție și continuăm să mixăm până când obținem o textură uniformă.

Adăugăm făina și praful de copt în amestec. Framântăm ingredientele pentru a obține aluatul.

Așezăm hârtie de copt peste forma noastră de copt, o ungem cu unt și așezăm aluatul, întinzându-l uniform.

Tăiem piersicile în jumătate și le așezăm peste aluat.

Pentru a prepara crema, combinăm brânza cu oul, vanilia, zahărul și smântâna.

Omogenizăm amestecul de brânză folosind un mixer până obținem o textură fină.

Acoperim stratul de piersici cu cremă, distribuind-o uniform.

Într-un castron separat, preparăm crumble-ul amestecând făina, zahărul și untul.

Presărăm prăjitura cu crumble și o introducem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 1 oră.

Vă dorim poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: