Compot de piersici sau caise la indemana? Incercati aceasta prajitura savuroasa care se topeste in gura!

Lista de ingrediente pentru aluat:

unt – 100 grame;

zahar – 130 grame;

oua – 2 bucati;

smântână – 220 grame;

faina – 220 grame;

praf de copt – 10 grame;

sare – ⅓ lingurita;

1 borcan cu piersici sau caise.

Ingrediente necesare pentru crema:

brânza – 350 grame;

ou – 1 bucata;

vanilie – 0,5 lingurita;

zahar – 2 linguri;

smântână – 2 linguri.

Ingrediente obligatorii pentru pesmet:

faina – 120 grame;

zahar – 60 grame;

unt – 60 grame.

Procedura de preparare:

Se adauga zaharul granulat intr-un vas, alături de untul moale, si amestecati pana cand zaharul se topeste complet.

Laturi, in compozitie se aduga ouale, smântâna si ingredientele se amesteca bine cu ajutorul unui tel, până se obtine un aspect omogen.

Ulterior, in amestec se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine si astfel se obtine aluatul.

Se pregateste tava, care se acoperă cu hartie de copt si se unge cu unt. Aluatul se toarna in forma si se intinde pana se obtine un strat uniform.

Piersicile se taie pe jumatate si se pun deasupra aluatului.

Pentru a realiza crema, se mixeaza într-un bol brânza cu ou, vanilie, zahar si smântâna.

Amestecul de brânza se mixeaza pana la obtinerea unei creme omogene si pufoase.

Creama se intinde peste stratul de piersici, care se distribuie uniform.

Faina, zaharul si untul sunt amestecate intr-un bol pentru prepararea pesmetului.

Prajitura se pudrează cu pesmet și se coace la o temperatura de 170 de grade timp de o ora.

Pofta buna!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: