Ingrediente:
250 g unt
3 gălbenușuri
180 g smântână
500 g făină
1/2 lămâie – suc + coajă
1 pliculeț zahăr vanilat
În plus, vom avea nevoie de:
zahăr pudră și zahăr vanilat pentru decor
Mod de preparare:
Lăsați untul să se încălzească la temperatura camerei.
Adăugați gălbenușurile și smântâna.
Amestecați cu un mixer, apoi adăugați coaja de lămâie, sucul, zahărul vanilat și făina.
Obțineți un aluat moale și lăsați-l să se odihnească aproximativ o jumătate de oră.
Împărțiți aluatul în 10 părți.
Modelați fiecare parte într-o clătită mică și rulați-o.
Se așază pe o tavă de copt, acoperită cu folie și se dă la frigider pentru 24 de ore. (se pot prepara și imediat, dar astfel vor fi mai fragede)
Din aluatul preparat în formă de clătite, decupați triunghiuri (8 bucăți) și rulați-le sub formă de cornuri (le puteți umple cu dulceață, nucă, ciocolată etc).
Se situează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Învelește cornulețele calde într-un amestec de zahăr pudră și zahăr vanilat.
Poftă bună!