Ingrediente:
100 ml apă
90 ml ulei
13 g drojdie proaspătă
Vârf de cuțit cu sare
Praf de zahăr
270 g făină
Gem sau dulceață pentru umplutură
Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Într-o cratiță se adaugă sarea, zahărul, uleiul și apa.
Aceasta se așează pe foc și se aduce la fierbere.
Imediat ce începe să fiarbă, se îndepărtează de pe foc și se lasă să se răcească până devine călduță.
Ulterior, adăugăm drojdia și amestecăm bine cu un tel.
Cernem făina, apoi o adăugăm pe rând, în timp ce frământăm aluatul.
Obținem un aluat elastic, care nu se lipește de mâini.
Acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit timp de 20 de minute într-un loc călduț.
Împărțim aluatul în două bucăți egale.
Apoi, îl întindem în două foi rotunde, cu grosimea de 2 milimetri, pe o masă presărată cu făină.
Tăiem fiecare foaie în 11 triunghiuri.
Punem umplutura pe latura mai lată a triunghiului, aproximativ o linguriță, apoi învârtim cornulețele.
Le așezăm pe o tava acoperită cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 30 de minute.
Cornulețele trebuie să capete o culoare aurie.
Le presărăm cu zahăr pudră și sunt gata de servit.
Poftă bună!