Ingrediente:
3 Ouă;
90 g Zahăr;
80 ml Ulei vegetal;
60 g Smântână;
140 g Făină;
10 g Praf de copt;
40 g Amidon;
Metoda de preparare:
Pentru a începe, adăugați zahărul într-un bol, împreună cu ouăle și uleiul vegetal. Adăugați smântâna și amestecați bine aceste ingrediente.
Urmează să adăugați făina, praful de copt și 30 de grame de amidon în amestec, amestecând bine cu un mixer, până obțineți un aluat ușor gros.
Acoperiți fructele de pădure cu amidon.
Puneți o porție din aluat într-o tavă de prăjituri, așezați jumătate din fructele de pădure pe aluat.
Puneți restul aluatului peste fructele de pădure și presărați fructele de pădure rămase.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade și prăjitura trebuie coaptă timp de 40 până la 45 de minute.
Pentru această prăjitură, puteți folosi diverse tipuri de fructe de pădure congelate, ca coacăzele roșii, coacăze negre etc.
Pentru a conferi un aspect estetic prăjiturii, vă sugerăm să presărați o cantitate mică de zahăr pudră pe deasupra.
Poftă bună și îndrăzniți să experimentați în lumea delicioasă a prăjiturilor cu fructe de pădure!