Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de burtă tradițională românească

Desi ar putea parea o sarcina dificila la prima vedere, prepararea ciorbei de burtă este mult mai simplă decât ai putea crede. În ciuda faptului că necesită mai mult timp decât alte tipuri de ciorbe, rezultatul final este într-adevăr delicios și merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Timp de pregătire: 60 de minute

Finalizare: 60 de minute

Lista de ingrediente necesare:

  • 1 kg burtă de vită
  • 1 os de vită
  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 1/2 ardei roşu
  • 1 ardei iute
  • 400 g smântână
  • 6 căţei de usturoi
  • 4 linguri sare grunjoasă
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri oţet (pentru spălarea burții)

Cum se prepară ciorba de burtă:

Pregătește bucatelele de burtă, făcându-le suficient de mici pentru a fi ușor de luat cu lingura. Curăță burtă cu ajutorul apei și oţetului, apoi trece-o printr-o etapă de exfoliere cu sare grunjoasă. Apoi las-o să odihnească în apa rece cu oţet timp de o oră.

Legumele (gulia, pătrunjelul, ţelina și un morcov) se curăţă şi se fierb în patru litri de apă, împreună cu dafin, piper şi osul de vită. Rețeta presupune fiertul pentru o oră a acestui amestec, după care se strecoară supa obţinută.

Într-o oală curată cu ulei călește morcovul și ardeiul răzuit pentru aproximativ cinci minute. Adaugă în oală supa, restul de sare și burtă. Include și ardeiul iute tăiat rondele. Lăsă-le să fiarbă la foc mediu timp de 40 de minute.

Între timp, dizolvă smântâna cu câteva polonice de ciorbă fierbinte și adaug-o treptat în oală. Amestecă ușor pentru a evita brânzirea. Adaugă și usturoiul zdrobit și lasă ciorba să fiarbă timp de cinci minute.

Servirea se face caldă, cu ardei iute și smântână, în funcție de gust. O porție generoasă de ciorbă de burtă te va transporta cu gândul la bucătăria tradițională românească, plină de arome și gusturi inconfundabile.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: