Ingrdiente necesare:
8 linguri de făină
8 linguri de zahăr
8 linguri de ulei
4 ouă proaspete, direct din frigider
1 linguriță de praf de copt
1 lingură de zeamă de lămâie
Un pic de sare
2-3 linguri de cacao
De-ți place: coajă de lămâie sau portocală, esență de vanilie, și așa mai departe.
Cum te descurci:
Prima dată, separă gălbenușurile de albușuri. Apoi, într-un castron, freacă gălbenușurile cu zahărul, zeama de lămâie, sarea (și vanilia sau coaja de lămâie, dacă le folosești) până zahărul se topește complet. După aceea, amestecă în uleiul, albușurile bătute spumă tare, precum și făina strecurată și amestecată cu praful de copt.
Cu lingura de lemn, amestecă bine și transferă 3 quarte într-o formă de chec căptușită cu hârtie de copt sau unse și tapetată cu făină.
Acum, adaugă pudra de cacao în compoziția rămasă și întinde scopul rezultat peste aluatul deja în formă. Cu furculița, amestecă aluatul cu cacao până în adâncimea aluatului alb. Deasupra, poți presăra miez de nucă măcinat sau tocat mărunt.
Cocem checul la cuptorul preîncălzit, dar nu extrem de încins, și NU deschidem ușa cuptorului în primele 20 de minute. Pastrăm checul la cuptorul timp de aproximativ 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După ce s-a copt și s-a mai răcorit un pic, scoatem checul din formă și îl înfășurăm într-o folie alimentară.
Mică atenționare: Dacă vrei două bucăți de chec, doar faci dublu la toate ingredientele.
Bucurați-vă cu poftă! Poftă bună!