Cum să gătești o ciorbă de perisoare pentru post – gustoasă și hrănitoare

Rețetă de post cu perisoare din ciuperci.

Ingrediente:

1 ceapă

1 ardei roșu

200 g varză tocată

3 linguri ulei

jumătate de cutie de roșii

legume

apă, sare, piper, foi de dafin

Ingrediente pentru perișoare:

500 g ciuperci

7 linguri făină

busuioc

3 linguri ulei

pătrunjel

mărar

Mod de preparare:

1. Tăiem mărunt ceapa și ardeiul cu un cuțit. Prajim ceapa și ardeiul într-o tigaie încinsă cu ulei pentru 5 minute.

Adăugăm varza tocată, legumele, apa, sarea și piperul. Amestecăm bine, iar la final adăugăm frunzele de dafin.

2. Pentru perișoare, fierbem ciupercile în apă sărată pentru 10 minute.

3. Mărunțim ciupercile cu ajutorul unui blender. Adăugăm făina, busuiocul, sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.

4. Formăm perișoarele cu ajutorul mâinilor și le adăugăm în ciorbă. Gătim la foc mic, până se ridică la suprafață. La final, adăugăm roșiile tăiate cubulețe și verdețuri.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: