Cum sa gatesti orezul fara sa se lipeasca

1. De ce se lipeste orezul și cum să îl gătești corect

Orezul este o hrană de bază în multe bucătării din lume, dar prepararea sa perfectă poate fi uneori un mister. Acesta poate deveni lipicios dacă este preparat greșit, dar, cu principiile adecvate, se poate atinge de fiecare dată acea textura fermă și suculentă pe care toţi o apreciem. Acest articol va decripta secretele preparării corecte a orezului.

2. Pentru ce este responsabil amidonul?

Orezul conţine două tipuri de amidon, amiloza și amilopectină. Acestea influențează textura orezului după gătire, fie că acesta devine moale, cremos sau lipicios. Acest proces are loc atunci când boabele de orez sunt încălzite și absorb lichid. Dacă orezul se transformă într-un amestec moale și lipicios, acest lucru poate indica faptul că amidonul a acoperit boabele înainte de gătire sau că s-a folosit prea multă apă.

3. Cum să prepari orezul perfect?

Ai vrea să îţi impresionezi oaspeţii cu abilităţile tale culinare? Iată câţiva paşi de urmat pentru a obţine un orez perfect. În primul rând, asigură-te că orezul este înmuiat în apă cel puţin o oră înainte de a-l găti. Apelează la un truc adesea ignorat: aruncă apa în care a fost înmuiat orezul și clăteşte-l până când apa devine limpede. Aceasta va ajuta la îndepărtarea amidonului care provoacă lipiciosul nedorit.

4. Marele secret al gătirii orezului

Pentru a prepara corect orezul, trebuie să cunoști proporțiile. Regula generală este de a folosi două părţi de apă pentru o parte de orez. Utilizând această proporție cu rigurozitate, vei descoperi că boabele de orez au exact fermitatea și textura adecvată, fără a se lipi una de alta. Acest principiu se aplică atât pentru orezul alb, cât și pentru cel brun..

5. Cum să-ți cultivi abilităţile în prepararea orezului

O caracteristică esențială a unui talentat bucătar este capacitatea de a prepara orezul într-un mod delicios și spongioas. Măsurarea corectă a cantităţilor de orez și apă pare o joacă de copii, dar este crucială pentru un rezultat perfect. Clătirea orezului înainte de gătire este o altă practică utilă. Astfel, se elimină excesul de amidon care aderă la exteriorul bobului de orez, prevenind lipirea acestuia în timpul gătirii.

6. Secretul unui orez cu adevărat delicios

Încercați un alte truc dovedit și testat: adăugați câteva linguri de ulei de măsline în oala cu apă în care fierbe orezul. Acesta este un mod excelent de a preîntâmpina lipirea boabelor de orez și, în plus, uleiul de măsline ridică la un alt nivel aroma preparatului. Păstrați în minte acest pont: de îndată ce începeți să fierbeți orezul, adăugați imediat orezul pe care l-ați clătit anterior.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: