Cum să gătiți sarmale de post în stilul măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

O perioadă de post invită la explorarea unei diete bazate pe legume și cereale. Deși nu conțin carne, unele preparate pot surprinde prin gustul lor autentic și bogat. Iată cum puteți găti sarmale de post asemeni maicuțelor de la Mănăstirea Prislop.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 varză mare murată,

– 450 g ciuperci champignon,

– 1 morcov mare – ras pe răzătoarea fină,

– 1 felie mică de țelină rasă,

– 1 ceapă mare tocată mărunt,

– 130 g orez,

– 300 ml suc de roșii,

– 3 linguri pastă de roșii,

– 1-3 frunze de dafin,

– 1 linguriță cimbru uscat,

– 1/2 legătura de pătrunjel verde tocat mărunt,

– sare, piper proaspăt măcinat, boabe de piper,

– 2 crenguțe de cimbru,

– 1 vârf de cuțit oregano,

– 2-3 linguri ulei, apă fiartă.

Urmați următoarele pași: Începeți cu călirea cepei tocate mărunt în 2-3 linguri de ulei până devine translucidă. Adăugați jumătate din morcovul ras și continuați să căliți încă un minut.

Adăugați ciupercile tocate mărunt și continuați să căliți până se înmoaie. Adăugați apoi orezul bine spălat și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt.

Continuați să gătiți timp de încă 1-2 minute. Luați o frunză de varză și adăugați compoziția de ciuperci și orez – aproximativ o lingură – pe lățimea frunzei, lăsând 2 cm la fiecare capăt al frunzei.

Înfășurați sarmalele și pliați capătul îngust în interior pentru a preveni dezfăcerea lor în timpul gătirii. Tăiați câteva frunze de varză julien și așezați-le pe fundul oalei împreună cu restul de morcov ras și țelina rasă fin.

Amestecați sucul de roșii cu pasta și adăugați 1/3 din this în oală peste varza julien, apoi începeți aranjarea sarmalelor în oală, adăugând crenguțe de cimbru și orageno uscat.

După ce ați terminat de aranjat sarmalele, turnați restul de suc de roșii, adăugați un strat de varză julien și boabele de piper pe deasupra.

Adăugați uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute cu capacul pus, adăugând apă dacă este necesar.

După această perioadă, dați sarmalele la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute (la o temperatură preîncălzită de 200 grade Celsius). Serviți-le calde, acompañate de mamaligă și ardei iute.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: