Cum să îngrijești corect muscatele pe timp de iarnă pentru o înflorire incredibilă. Sfaturi valoroase de la grădinarii experți

Îngrijirea muscatelor în perioada iernii reprezintă o provocare pentru mulți iubitori de flori, deși, în general, acestea sunt plante foarte rezistente.

Se știe că muscatele au câteva necesități specifice în timpul anotimpului rece, iar dacă respectăm câteva reguli, acestea vor “renaște” în primăvară și vor fi la fel de pline de flori ca în anul anterior.

1. Muscatele se conservă la temperaturi de 10-14°C

La primele semnale de răcire accentuată a vremii, chiar dacă unele muscate sunt încă înflorite, renunță la florile lor și așează ghivecele într-o cameră luminată și cu temperaturi care să nu coboare până la 0°C pentru cele drepte, în timp ce pentru cele curgătoare temperatura nu trebuie să coboare sub 5°C.

De asemenea, în camera în care depozitați muscatele temperatura nu trebuie să fie mai mare de 10 -14°C. Important de reținut este faptul că temperaturile mai scăzute din timpul iernii stimulează înflorirea. Astfel, conservarea muscatelor poate fi realizată fie în beci, fie într-un garaj bine izolat sau într-o cameră care nu este încălzită în timpul iernii.

Merită subliniat faptul că muscatele curgătoare sunt mai sensibile decât cele drepte și sub nicio formă acestea nu trebuie depozitate în beci. Aceste specii au nevoie de lumină și de un spațiu suficient aerisit și pe durata iernii.

2. Tăiați lăstarile verzi

Înainte de a le pune la adăpost, este indicat să tăiați lăstarile cu flori sau fără, asemănător cu procedura de tăiere de primăvară la vița de vie, numărând lăstarii și tijele după muguri.

Tăiați ramurile plantelor la 2-4-6 de noduri, nu mai mult, în funcție de viguranță. Ideal este să păstrați doar structura puternică, lemnoasă, deoarece lăstarii firavi sau cei verzi, putrezesc sau se usucă pe timpul iernii.

Spre deosebire de tufanele din care sunt selectate diferite soiuri de crizanteme, care se regenerează din pământ, muscatele produc lăstari din mugurii dormant pe care îi lăsați pe ramurile puternice. Nu este nevoie de altceva decât de curajul pentru a tăia muscatele înainte ca vremea rece să le afecteze.

3. Nu schimbați pământul și nu îl îmbogățiți cu minerale

Dacă este necesar, puteți realiza această operațiune la începutul primăverii, când scoateți muscatele afară. Muscatele hibernează și tocmai de aceea nu au nevoie de elemente nutritive suplimentare pentru a se alimenta. Este important ca acestea să nu aibă oportunitatea de a crește în timpul iernii, deoarece energia consumată ar putea afecta înflorirea din primăvară.

4. Pe durata iernii, muscatele se udă 1-2 ori pe lună

Udați muscatele rar pe durata iernii, o dată sau de două ori pe lună și nu în exces. Este suficient să mențineți solul suficient de umed, dar fără a permite stagnarea apei.

Dacă planta este udată excesiv, un anumit tip de parazit poate apărea la rădăcină, provocând putrezirea acesteia și a tulpinii. Muscata nu rezistă la temperaturi mai scăzute de 5 grade Celsius.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: