Cum să pregătești murăturile pentru a fi gustoase și crocante – Rețeta pentru cele mai bune gogonele murate

Gogonelele murate sunt un adevărat deliciu în sezonul rece și pot fi servite alături de orice fel de mâncare. Iată cum poți pregăti cele mai bune murături acasă:

Ingrediente:

  • 2,5 kilograme de gogonele
  • 1 tulpină de hrean
  • 1 lingură de boabe de mustar
  • 4 linguri de sare grunjoasă
  • 1 mână de flori de conopidă
  • 8 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 lingură de boabe de piper
  • Frunze de țelină
  • 1/2 tulpină de mărar uscat
  • 4 foi de dafin

Mod de preparare:

Borcanele în care vei pune gogonelele murate trebuie să fie sterilizate în prealabil. Apoi, spală bine gogonelele și elimină orice bucăți lovite sau stricate, deoarece acestea ar putea strica întregul conținut al borcanului. Curețe morcovii și usturoiul, taie morcovii rondele, curețe hreanul și taie-l în patru pe lungime.

Între timp, pune 3 litri de apă și 4 linguri de sare pe foc. Fierbe apa și apoi las-o să se răcească.

Pe fundul borcanului, așează un strat de tulpini de mărar rupte împreună cu frunze de țelină. Apoi, așează gogonelele alternând cu flori de conopidă și rondele de morcov. Între gogonele, adaugă boabele de mustar și cele de piper, frunzele de dafin, precum și restul de tulpini de mărar și țelină. La final, toarnă saramura fierbinte peste gogonele.

Sigilează bine borcanele cu un capac sau folie de celofan și depozitează-le într-un loc întunecos și răcoros.

Câteva sfaturi utile:

  • Folosește sare specială pentru murături pentru a preveni înmuierea acestora.
  • Asigură-te că borcanul este etanș și nu uita să pui legumele nelconsumate înapoi în saramură.
  • Dacă ai anumite afecțiuni de sănătate, întreabă medicul înainte de a consuma legume murate.

Articol de:

Numele tău aici

Sursă:

Nicio sursă specificată

Gogonele murate

DISTRIBUIE CU PRIETENII: