Ingrediente necesare: 4 bucăți de pește macrou, 4 linguri de ulei, 1 lămâie, 4 roșii (pulpa pasată), piper și sare după gust, 150 ml apă, 1 linguriță de amidon, 2-3 fire de pătrunjel, 1 ceapă roșie.
Pași simpli pentru prepararea macroului cu lămâie:
În primul rând, peștele se spală, se curăță de intestine și se porționează în bucăți potrivite.
Lămâia se taie în felii subțiri și se introduce în fiecare bucățică de pește. Apoi, ceapa se taie mărunt și se călește în ulei timp de 2-3 minute. La această amestecare adăugăm pulpa de roșii și continuăm fierberea pentru máximo 10 minute.
Când sosul este gata, se amestecă cu amidonul dizolvat în apă. Se adaugă sare și piper după gust, apoi se toarnă într-o tavă.
Așezăm bucățile de pește în sos și introducem tava în cuptorul preîncălzit ( la 160C ) pentru 25-30 de minute. Lăsați-le să se coacă până ce sunt frumos rumenite.
Finalizăm prepararea macroului prin a-l presăra cu pătrunjelul măruntit. Acum, deliciosul macrou în sos de roșii este gata de servit. Poftă bună!