Cine are nevoie de gogoși cumpărate, când puteți obține aceleași rezultate fabuloase acasă? Am trecut recent pe lângă o patiserie locală și am fost tentat de niște gogoși răsucite apetisante. Motivat să le reproduc, vă ofer acum rețeta de succes!
Iată de ce aveți nevoie pentru a face gogoșile răsucite:
500 g de făină
Un ou
1/2 pahar de zahăr
1/4 pahar de ulei
o linguriță de drojdie uscată
coaja de la o lămâie
200 ml de apă caldă
uleiul pentru prăjit
Iar pentru a le servi, aveți nevoie de zahăr pudră.
După ce ați adunat toate aceste ingrediente, urmează pașii de mai jos:
1. Înmuiați drojdia într-o cantitate mică de apă caldă și lăsați-o să fermenteze timp de 15 minute.
2. Combinați făina, zahărul, oul, uleiul și coaja de lămâie într-un castron mare. Adăugați drojdia fermentată și continuați să includeți restul de apă caldă treptat, până când aluatul devine uniform. Acum, lăsați aluatul să se odihnească și să crească timp de o oră.
3. Zi după aluatul care a crescut, formați fâșii care se vor tăia și răsuci. Lăsați aluatul să se odihnească și să crească pentru încă 45 minute.
4. Acum prăjiți-le într-o baie de ulei și scoateți-le pe hârtie de bucătărie. Odată ce s-au răcit, presărați-le cu zahăr pudră.
De asemenea, dacă vă simțiți aventuros, puteți încerca rețeta pentru Gogoși umplute cu lapte de pe blogul meu, care este la fel de delicioasă.
Câteva lucruri de care veți avea nevoie pentru a face gogoși umplute cu lapte sunt următoarele:
Pentru aluat:
200 g de unt
1 ceașcă de apă caldă
3 ouă
400 g făină
Sare
Pentru crema:
½ l lapte
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de făină
8 ouă
300 g zahăr
Iar pentru servire, veți avea nevoie de frișcă (aceasta este opțional)
Urmează instrucțiunile de mai jos pentru a prepara această rețetă delicioasă:
Fierbeți laptele și lăsați-l să se răcească puțin. Adăugați zahărul vanilat și zahărul simplu, asigurându-vă că se dizolvă complet. Bateți gălbenușurile până când se transformă în spumă, apoi amestecați încet laptele răcit în ele, amestecând constant pentru a evita arderea.
Încorporați făina într-o cantitate mică de lapte, apoi adăugați-o la amestecul de lapte și gălbenușuri, lăsându-l să fiarbă până când se îngroașă ca smântâna. Lăsați compoziția deoparte și lăsați-o să se răcească.
Bateți albușurile până devin spumoase, apoi combinați-le cu crema răcită, amestecând ușor până când se omogenizează. Lăsați crema la răcit înainte de a o folosi.
În timp ce crema se răcește, pregătiți aluatul. Fierbeți untul cu o cană de apă, iar când începe să clocotească, luați-l de pe foc și adăugați în mod constant făina, amestecând constant pentru a preveni formarea grumazurilor. Adăugați ouăle pe rând și amestecați rapid aluatul cu un praf de sare.
Utilizați imediat aluatul. Luați cu lingura din alat și formați gogoși pe uscat, într-o tavă neunsă, și coaceți. Lăsați gogoșile să se răcească, tăiați pe partea de sus a fiecărei gogosi și umpleți interiorul cu crema de lapte. Serviți cu frișcă deasupra și savurați!