
Ai nevoie de o rețetă de post care să fie gustosă și sătoasă? Atunci ciorba de perișoare din ciuperci este rețeta perfectă pentru tine!
Așadar, iată care sunt ingredientele necesare:
Pentru ciorbă:
– 1 ceapă
– 1 ardei roșu
– 200 g varză tocată
– 3 linguri ulei
– jumătate de cutie de roșii
– legume după gust
– apă, sare, piper, foi de dafin
Pentru perișoare:
– 500 g ciuperci
– 7 linguri făină
– busuioc
– 3 linguri ulei
– pătrunjel
– mărar
Am alcătuit pentru tine instrucțiunile pas cu pas:
1. Începe prin a toca mărunt ceapa și ardeiul. Le calești într-o tigaie încinsă cu ulei timp de 5 minute.
2. Adaugă varza tocată, legumele, apa, sarea și piperul. Amestecă bine și la final adaugă foile de dafin.
3. Pentru perișoare, fierbe ciupercile în apă sărată pentru 10 minute.
4. Cu ajutorul unui blender, mărunțește ciupercile. Adaugă făina, busuiocul, sarea și piperul. Amestecă bine.
5. Formează perișoarele cu ajutorul mâinilor și adaugă-le în ciorbă. Gatite în foc mic, până se ridica la suprafață. La final, adaugă roșiile tăiate cubulețe și verdeața.
Și gata! Acum poți savura o ciorbă de perișoare de post delicioasa și sățioasa. Poftă bună!