O rețetă savuroasă care merită încercată
Ingrediente pentru pui cu usturoi:
1 piept de pui sau pulpe
1 ceapă albă
1 ardei gras roșu
2 roșii sau bulion
5 căței de usturoi
cimbru
mărar
sare, piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se spală și se taie în bucăți mai mici. Se pune la fiert și se spumează ori de câte ori este necesar. Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se adaugă peste carne.
Lasă să fiarbă, apoi se adaugă roșia tăiată. Când este fiartă carnea, se adaugă usturoiul pisat, cimbrul și mărarul. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Dacă sosul este prea subțire, se poate îngroșa cu o lingură de făină. Se servește cu mămăligă.
Dacă ai timp, poate te poți încumeta la prepararea carbonara cu legume
Pentru cei mai exigenti gurmanzi, dar care urmăresc să aibă o alimentație sănătoasă, recomandăm o combinație de două rețete de paste carbonara cu legume: una foarte sațioasă și cealaltă ușoară, cu legume, oferind astfel un echilibru perfect.
Ingrediente necesare pentru a prepara paste carbonara cu legume:
…
6 felii de bacon, tăiate în bucățele
1 dovlecel zucchini, tăiat în felii și apoi acestea în jumătăți
1/2 ceapă roșie, feliată subțire
110 g ciuperci mici, tăiate în felii
300 g spaghete, fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj
5 gălbenușuri de ou
220 g smântână groasă
110 g parmezan ras, plus în plus pentru servire
sare
piper negru măcinat
Mod de preparare a pastelor carbonara cu legume:
Într-o tigaie, la foc mediu, prăjește baconul până devine crocant, aproximativ 10 minute. Îl scoți din tigaie, păstrând grăsimea rămasă de la prăjirea acestuia.
La foc mediu, călești zucchini, ceapa și ciupercile până se înmoaie, aproximativ 7 minute. Opriți focul și adaugă spaghetele fierte și baconul prăjit.
Într-un castron mediu, amestecă gălbenușurile de ouă, smântâna și parmezanul. Torni acest amestec peste spaghete cât timp acestea sunt încă fierbinți și amesteci pentru a se combina. Asezonezi cu sare și piper. Servirea se face cu parmezan suplimentar presărat deasupra.