Componentelor necesare pentru preparare
50 grame de unt
6 cepe de diferite sortimente, atât roșii, cât și albe
3 căței de usturoi aromat
500 ml de apă proaspătă
1 lingură de făină fină
1 linguriță de amidon de porumb
sare și piper după gust
3 linguri de vin alb, sec sau demisec
câteva felii de pâine Ciabatta crocantă
parmezan răzuit pentru topping
Metodă de a pregăti această delicioasă masă
Untul se topește, apoi ceapa tăiată în cubulețe mici și usturoiul întreg se prăjesc în el (fiți atenți să nu se ardă).
Așteptați până când ceapa devine transparentă, soft suplimentând aroma acestei preparări. După ce s-a călit, se adaugă făina, amidonul de porumb, și condimentele: sare și piper.
A dați 1 minut pentru a se omogeniza, apoi turnați vinul, și mai așteptați încă un minut, după care se adaugă apa.
Gătiți timp de 15-20 de minute până când supa prinde o consistență mai densă.
Când este gata, supa se așează în boluri rezistente la căldură pentru că urmează să fie introduse în cuptorul prealabil încins. Peste supă se așază 2 felii de pâine cu cașcaval răzuit lăsat să se topească deasupra. În cuptor, acestea se lasă până când cașcavalul de pe top se topit, creând astfel o textură delicioasă.
Vă dorim poftă bună la această delicioasă supă de ceapă tradițională!