Deliciu în tigaie: pui cu ciuperci și smântână – o rețetă de neuitat

Ingrediente necesare:

500 g pulpa de pui

500 g ciuperci Champignon

200 g smântână

150 g brânză Gouda

100 g ceapă

1 lingură făină de grâu

20 g pătrunjel

3 linguri ulei de floarea soarelui

30 g unt

1 lingură sare

0,5 linguriță piper negru (măcinat)

Modul de preparare:

Încălziți 1 lingură de ulei și 15 g unt.

Tăiați ciupercile în bucăți medii și puneți jumătate în tigaie.

Prăjiți-le pentru 3-4 minute la foc mare.

Transferați-le pe o farfurie.

Adăugați încă 1 lingură de ulei de floarea soarelui și untul rămas.

Preparați a doua parte a ciupercilor în același mod.

Fileurile de pulpa de pui (greutatea indicată este fără os) trebuie să fie tăiate în bucăți mici și prăjite în aceeași tigaie, adăugând o lingură de ulei timp de 3-4 minute.

Adăugați sare și piper după gust.

Adăugați ceapa tocată și căliți-o timp de 2-3 minute la foc mediu.

Adăugați făina și amestecați, apoi adăugați ciupercile și pătrunjelul tocat.

Turnați smântâna și condimentați, amestecați din nou și fierbeți timp de 2-3 minute.

Presărați deasupra cu brânza rasă, acoperiți, reduceți focul la minim și fierbeți timp de 2-3 minute.

Serviți cald.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: