Ingrediente necesare:
500 g pulpa de pui
500 g ciuperci Champignon
200 g smântână
150 g brânză Gouda
100 g ceapă
1 lingură făină de grâu
20 g pătrunjel
3 linguri ulei de floarea soarelui
30 g unt
1 lingură sare
0,5 linguriță piper negru (măcinat)
Modul de preparare:
Încălziți 1 lingură de ulei și 15 g unt.
Tăiați ciupercile în bucăți medii și puneți jumătate în tigaie.
Prăjiți-le pentru 3-4 minute la foc mare.
Transferați-le pe o farfurie.
Adăugați încă 1 lingură de ulei de floarea soarelui și untul rămas.
Preparați a doua parte a ciupercilor în același mod.
Fileurile de pulpa de pui (greutatea indicată este fără os) trebuie să fie tăiate în bucăți mici și prăjite în aceeași tigaie, adăugând o lingură de ulei timp de 3-4 minute.
Adăugați sare și piper după gust.
Adăugați ceapa tocată și căliți-o timp de 2-3 minute la foc mediu.
Adăugați făina și amestecați, apoi adăugați ciupercile și pătrunjelul tocat.
Turnați smântâna și condimentați, amestecați din nou și fierbeți timp de 2-3 minute.
Presărați deasupra cu brânza rasă, acoperiți, reduceți focul la minim și fierbeți timp de 2-3 minute.
Serviți cald.
Poftă bună!