Deliciul suprem: Pui în sos de neuitat, o rețetă ce delectează papilele gustative

Pregătiți-vă de gustul uimitor cu ingredientele de mai jos:

– 1 kg carne de pui (am optat pentru pulpe superioare)

– 1 ceapă

– 1 sau 2 căței de usturoi (putem să utilizăm și varianta uscată)

– 100 g smântână

– două linguri de făină

– 350 ml apă fierbinte sau supă

– o lingură de boia dulce

– jumătate de legătură de pătrunjel

– 15 g de unt

Metoda de preparare:

Începem prin a prăji bucățile de carne în unt, asigurându-ne că se rumenesc uniform pe ambele părți.

Curățăm o ceapă, o toacăm mărunt și o adăugăm la carne, în tigaie.

Într-un castron separat, combinăm smântâna cu condimentele și le turnăm peste pui, adăugând apoi apa sau supa.

Amestecăm bine întregul compus.

Adăugăm usturoiul zdrobit în amestec, continuând să amestecăm și lăsând totul la fiert pentru cam 20 de minute.

E important să amestecăm sosul din când în când pentru a preveni arsura.

La final, adăugăm pătrunjelul tocat și lăsăm totul la fiert pentru câteva minute în plus.

Puiul în sos fin se poate servi alături de orez sau un delicios piure de cartofi.

Vă urăm poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: