Depozitarea strugurilor într-un compot sublim: o metodă simplă cu trei ingrediente

Poți alege orice tip de struguri, sau chiar să combini diverse soiuri într-un singur borcan.

Începe prin a umple borcanele, curățate și uscate, cu struguri. Bate borcanul de masă pentru a compacta boabele.

3 ingrediente pentru compotul de struguri

Pentru un borcan de jumătate de litru, vei avea nevoie de o lingură de zahăr.

Apoi umple borcanele cu apă la temperatura camerei.

Înșurubează bine capacele.

Aranjează borcanele cu capacele în jos într-o cratiță.

Procesul de sterilizare a compotului de struguri

Adaugă apă în cratiță până la jumătatea borcanelor, aduc-o la fierbere, reduce focul și sterilizează timp de 15 minute.

Lasă apoi borcanele în apa fierbinte pentru încă 2 ore.

În final, scoate borcanele din apă și lasă-le pe masă peste noapte (8-10 ore), după care le poți depozita.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: