Astazi, am pentru voi o reteta speciala de castraveti murati, propusa de nimeni alta decat medicul Adina Alberts.
Este binecunoscut in lumea medicala contemporana ca Adina Alberts este specializata in chirurgia plastica. Isi datoreaza reputatia atelierului sau medical privat, al carui temei a fost pus in 2003. Clinica, care inca este deschisa pana astazi, se bucura de recunoastere larga pentru rezultatele sale excelente.
Adina Alberts s-a casatorit cu Viorel Catarama
Este de necontenit ca Adina Alberts este intr-o relatie de durata, de peste un deceniu, cu Viorel Catarama, un om de afaceri de notorietate. Medicul l-a intalnit pe sotul ei dupa ce a trecut printr-un divort, iar acum cei doi au impreuna o fiica, pe nume Briana Maria.
„CEI MAI SAVUROSI CASTRAVETI MURATI IN 5 PASI…
Mereu m-am delectat ocupandu-ma de conservarea legumelor de toamna. Chiar daca acest an a adus cu sine preturi mai ridicate pentru legume decat oricand, va incurajez sa nu renuntati la sanatatea voastra. Niste borcane cu castraveti murati in saramura, dificil de gasit in magazine, merita fara indoiala sa le aveti in camara voastra.
V-am impartasit deja despre beneficiile muraturilor si am subliniat ca acestea pot avea impact major asupra sanatatii noastre, cu conditia sa nu ne lasam dusi de val cu sarea. Aceste muraturi, obtinute prin fermentarea naturala a substantelor din legume si nu prin adaugarea de otet, sunt o sursa nesfarsita de sanatate.
Totusi, v-ati intrebat vreodata de ce unele femei gravide parca nu se mai satura de muraturi?!
Cred ca acesta poate fi un semnal important al puterii acestora, nu-i asa? In spatiul intrauterin, micutul stie exact ce este benefic si ce nu pentru el… Natura nu greseste niciodata!
Fermentarea transforma legumele intr-o sursa de bacterii benefice, care sterg din intestin bacteriile daunatoare. De aici, se naste o imunitate puternica. Acestea pot fi cheia pentru un somn odihnitor, reduc anxietatea si chiar ofera o stare generala de bine.
Muraturile in saramura au efect antiinflamator, atenueaza alergiile si contribuie la prevenirea aparitiei unor tipuri de cancer.
Sa nu uitam insa de importanta controlului cantitatii de sare… Este recomandat ca muraturile din varza, castraveti, gogonele, etc., sa fie lasate macar o ora in apa rece pentru a se desarata, inainte de a fi consumate.
Iata si lista de pasi necesari pentru realizarea retetei:
1. Spalati bine castravetii si, daca e necesar, puteti sa le indepartati capetele. Aranjati-i apoi in borcane.
2. Pentru a imbunatati gustul, sanatatea si textura, puteti adauga in fiecare borcan o bucatica de hrean.
3. La un litru de apa, adaugati o lingura cu varf de sare grunjoasa. Daca v-ati decis asupra potrivitului recipient, e timpul sa turnati saramura la punctul de fierbere. Evitati cu orice pret sa folositi sare iodata pentru muraturi!
4. Turnati saramura fierbinte in borcane peste castravetii asezati deja. Lasati borcanele deschise pentru 2-3 ore. Cand s-a racit complet saramura, inchideti borcanele si depozitati-le intr-un loc racoros! Eu obisnuiesc sa le tin in frigider pana cand vremea de afara devine un pic mai racoroasa.
5. Daca doriti, puteti adauga morcovi, sfecla, telina, marar uscat sau verde, boabe de mustar, piper, ienibahar, si putin chili daca va place…”