Ingredientele necesare:
Un pachet de biscuiți
Două banane
Un litru de lapte
100 de grame de făină
50 de grame de amidon
50 de grame de cacao
Treizeci de grame de margarină
Nucă de cocos pentru decor
Modul de preparare:
Pentru început, în laptele rece se adaugă amidonul, făina, zahărul și cacaoa. Se lasă acestea pe un foc mediu și se amestecă până când am obținut o compoziție groasă.
Atunci când apar primele bule, se ia crema de pe foc și se aromează cu zahăr vanilat sau esență, după gust. Se topește margarina și se adaugă în compoziție.
Se așază biscuiții (dispuși 3 × 4) pe o folie alimentară și apoi se acoperă cu crema caldă.
Se adaugă încă un strat de biscuiți peste cremă, iar apoi se toarnă din nou cremă.
Se mai pune un rând de biscuiți, de data aceasta doar pe margini, și se așază bananele pe rândul de biscuiți din centru.
Se întinde restul de cremă (păstrând puțină pentru a acoperi prăjitura la final) și se înfășoară în forma de triunghi.
Desertul se pune la frigider timp de o oră și, când este gata, se acoperă cu crema care a fost lăsată la temperatura camerei.
În final, se presară nuca de cocos și se lasă la frigider cel puțin 8 ore.