Descoperă tehnica murării castraveților cu apă rece – Fără oțet sau acid citric, o rețetă sănătoasă și delicioasă

Te invit să descoperi un mod inedit de a pregăti castraveții pentru conservare folosind apă rece. Această metodă nu implică folosirea oțetului sau a acidului citric, rezultatul fiind cei mai savuroși, crocanți și delicioși castraveți pe care i-ai gustat vreodată.

În plus, procesul de preparare este surprinzător de simplu, iar castraveții pot fi conservați la temperatura camerei pentru o perioadă îndelungată.

Deși rețeta ce urmează utilizează ingrediente pentru un borcan de 3 litri, nu ezita să încerci o porție dublă sau chiar triplă încă de la început. Succesul este asigurat.

Ingrediente necesare:

2 kg de castraveți

3 mănunchiuri de mărar

1 frunză mare de hrean

4 căței de usturoi

3 boabe de piper

5 frunze de coacăză negru

1 ardei roșu (opțional)

1 linguriță praf de muștar

1 l de apă

100 g de sare

bicarbonat de sodiu (pentru curățarea borcanului)

Mod de preparare:

Începe prin a pregăti borcanul: spală-l cu bicarbonat de sodiu, apoi clătește-l cu apă rece.

Spală cu atenție castraveții fără a le tăia capetele. Frunzele de coacăză, hreanul, mărarul și ardeiul roșu trebuie, de asemenea, spălate.

Curăță usturoiul și taie frunza de hrean. La baza borcanului așază frunzele de coacăză, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper și usturoiul. După aceea, umple borcanul cu castraveți, așezându-i cât mai aproape unul de altul.

Prepară saramura: încălzește apa într-o oală, adaugă sarea și amestecă până când se dizolvă. Turnează saramura fierbinte în borcanul cu castraveți și presară praful de muștar deasupra.

Închide borcanul cu un capac de plastic și lasă-l pe o farfurie. Castraveții trebuie să fermenteze timp de 5 zile. Aceștia se vor acoperi cu un strat alb, iar saramura se va limpezi.

Drainează saramura din borcan, umple borcanul cu apă rece, apoi scurge-o. Repetă acest proces de 2-3 ori. În final, umple borcanul cu apă rece curată și agită-l. Închide cu un capac metalic. Castraveții sunt gata de servire după 1 lună.

Notă: Dacă observi că capacul s-a umflat, îndepărtează-l și completează cu puțină apă. Închide borcanul cu un capac metalic nou. Castraveții pot fi conservați la temperatura camerei, timp de cel mult 3 ani.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: