Pentru a ne apuca de gătit, avem nevoie de următoarele ingrediente:
1 kg de cartofi
30 g de pătrunjel
50 g unt
100 g de brânză tare
2 ouă
10 cârnați sau cremvursti mai groși
300 ml ulei vegetal
pesmet
sare, piper negru măcinat după gust
Iată și modul de preparare:
Începeți prin a curăța cartofii, pe care îi tăiați și îi fierbeți într-o oală cu apă sărată.
Când cartofii sunt moi, se toarnă apa și se transformă cartofii în piure.
Se adaugă untul și se amestecă cu cartofii. Condimentați cu sare și piper după gust, și adăugați pătrunjel tocat.
În final, adăugăm și brânza rasă în masa de cartofi.
Batem apoi ouăle într-un vas, amestecăm cu o furculiță și turnăm pesmetul în alt vas.
Din masa de cartofi obținută formăm ruladele cu care înfășurăm cârnații.
Trecem ruladele prin ou și apoi prin pesmet și le prăjim în ulei încins.
După prăjire, le așezăm pe un proșop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și le putem servi cu un sos după preferințe.
Să vă fie de poftă!