Cheng Lee, renumitul nutriționist chinez, a propus această rețetă pentru recuperarea generală a sănătății.
Pornind de la ideea că ingredientele remedierii ar trebui să fie simple și la îndemâna oricui, specialistul a creat intimidanta rețetă.
Această sarcină a fost ușor de îndeplinit, dat fiind că sfecla, morcovul și mărul conțin toate elementele necesare sănătății.
REȚETĂ
Iată cum preparezi acest remediu: Ai nevoie de 1 sfeclă mică, 2 morcovi, 1 măr. Se stoarce sucul din aceste produse, fără a le mesteca.
Moasa le vezi peste o oră, deoarece este necesar un pic de timp pentru a elibera toți compușii.
Tocmai ai obținut o băutură uimitoare care: detoxifică ficatul și rinichii, previne dezvoltarea tumorilor, reduce durerea menstruală, fortifică sistemul imunitar, întinerește pielea, tratează tiroida, ajută la slăbire.
Ca vezi, totul este simplu, extrem de simplu! Attenție: această băutură nu este potrivită pentru persoanele cu diabet, diaree, urolitiaza și probleme gastrice.
Beneficii sfeclă
Betacianina, care se găsește în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism și previne apariția cancerului!
Contribuie la vindecarea bolilor vezicii biliare, scade nivelul colesterolului și vindecă guta.
Previne formarea de cheaguri de sânge și depunerea colesterolului pe vasele sanguine.
Conține vitaminele B1, B2, C și acidul folic, extrem de beneficii pentru organism.
Include aminoacizi, esențiali în dezvoltarea și menținerea țesutului muscular.
Conține iod, cunoscut pentru efectele sale beneficii asupra glandei tiroide.
Conținutul mare de potasiu din sfeclă ajută la întărirea mușchiului inimii.
De asemenea, sucul de sfeclă roșie este cunoscut pentru efectul său de scădere a tensiunii arteriale și, prin urmare, previne atacurile de inimă și bolile cardiovasculare.
Beneficii morcov
Morcovii îmbunătățesc vederea
Sunt bogați în betacaroten, un compus care se transformă în mod natural în vitamina A când sunt consumați. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten.
În retină, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care ajută la vederea nocturnă. În plus, betacarotenul protejează împotriva degenerării maculare (afecțiuni de natură oftalmologică) și cataractei.
Previne cancerul
Studiile arată că morcovii reduc riscul apariției cancerului de plămâni, sân și colon cu până la o treime, datorita conținutului de falcarinol, un pesticid natural din componenta acestora.
Previne apariția bolilor de cardiacă
Aceștia scad nivelul colesterolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele lor elimină excesul de lipide din fluxul sanguin. Morcovii conțin de asemenea potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, și menține presiunea sângelui sub control.
Morcovii au efect antirid
Sunt bogati in antioxidanti iar aceștia protejeazã pielea, luptând împotriva radicalilor liberi.
Ideali pentru o piele sanatoasa
Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajuta la vindecarea acneei, previn deshidratarea și ajuta la uniformizarea tenului.
Beneficii mere
Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potoleste setea, lubrefiaza plamanii, scad mucoasa si cresc fluidele corporale.
Otetul de mere poate ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi.
Studiile indica faptul ca zilnic consumul de mere (cel putin un mar pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.
Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui mar inainte de masa a ajutat femeile sa piarda cu pana la 33% mai mult in greutate, fata de femeile care nu au consumat un mar.
Un mar contine doar intre 50-80 de calorii si nu are nici o grasime sau continut sodiu.
Merele sunt o sursa bogata de vitaminele C, A si flavonoide, continand totodata cantitati mai mici de fosfor, fier si calciu.
Merele sunt o foarte buna sursa de potasiu, care promoveaza la randul ei sanatatea inimii.