Să începem cu elementele de care avem nevoie:
Compoziția aluatului:
6 gălbenușuri
360 g făină
150 g unt
130 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
Coajă de la 1/2 lămâie
200 ml lapte
2 lingurițe de praf de copt
Caise proaspete sau 1 conservă de compot de caise
Ingrediente pentru bezea:
6 albușuri
180 g zahăr granulat
100 g de nuca de cocos
Vârf de cuțit de sare
Etape de pregătire:
Încălziti cuptorul la 180 de grade.
Pregătiți o tavă de copt de 30 x 40 cm și acoperiți-o cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, frecați untul cu 130 g de zahăr până când obțineți o consistență spumoasă.
Adăugați gălbenușurile și esența de vanilie și continuați să mixați până când obțineți un amestec omogen și cremos.
Încorporați treptat laptele în amestec și amestecați bine.
Cerneți făina și praful de copt într-un alt castron.
Adăugați coaja de lămâie și amestecați.
Introduceți treptat amestecul de făină în castronul cu ingredientele umede și amestecați bine până obțineți un aluat omogen.
Vărsați aluatul pe hârtia de copt pregătită și nivelati suprafața pentru a obține un strat uniform.
Dispuneți peste aluat caisele proaspete sau din compot, care au fost deja scurse de sirop.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți aproximativ 20 de minute.
În timpul acesta, pregătiți bezeaua: bateți albușurile cu un praf de sare până obțineți o spumă tare.
Adăugați treptat 180 g de zahăr granulat și bateți până la o spumă lucioasă.
Încorporați nuca de cocos și amestecați cu blândețe cu o lingură de lemn.
După coacere, scoateți blatul din cuptor și acoperiți-l cu spuma de albușuri cu cocos pregătită.
Reduceți temperatura cuptorului la 150 de grade și puneți tava din nou în cuptor cu bezeaua deasupra.
Lăsați-o până când bezeaua capătă o nuanță auriu.
Scoateți finalmente dulceața din cuptor și lăsați-o să se răcească.
Tăiați în porțiuni și serviți.
Poftă bună!