Eroarea pe care o comiți adesea când preparezi cartofi prăjiți. Secretul dezvăluit de un bucătar celebru

Cartofii prăjiți sunt fără doar și poate mâncarea preferată și de cei mici și de cei mari. Sunt foarte ușor de preparat, chiar și copiii putând fi implicați în proces. Multe gospodine comit însă o eroare serioasă care afectează în mod negativ atât aspectul cât și gustul preparatului.

Eroarea pe care o comiți când gătești cartofii prăjiți.

Chiar și cartofii prăjiți au secretul lor pentru a fi perfecți. Se curăță de coajă, se spală, se taie în bucăți, se pun în tigaie cu ulei încins, apoi se scot și se condimentează. Pare simplu, însă acești pași nu dau întotdeauna rezultatul dorit, cartofii nedispunându-se intact în tigaie, sfărâmându-se sau nerespectând textura crocantă. În plus, absorb prea mult ulei decât ar fi necesar.

Există însă o metodă prin care cartofii prăjiți nu absorb foarte mult ulei și rămân crocanți.

Această metodă implică prăjirea produsului nu o singură dată, ci de două ori. Prima dată se coace interiorul, a doua oară exteriorul cartofilor. Această tehnică a fost dezvăluită de Christopher Kimball, unul dintre cei mai apreciați chefi din SUA.

Eroarea pe care o comiți când pregătești cartofii prăjiți

Tot ce ai de făcut pentru ca delicioșii cartofi să nu se sature în ulei este să pui cartofii spălați, clătiți și ulterior uscați direct în uleiul rece, și nu în cel încins. Pe măsură ce uleiul se încălzește la temperatura normală de prăjire, coace treptat interiorul cartofului. Așadar, până când uleiul ajunge să se încingă complet, interiorul cartofului este gata, iar cartoful devine crocant.

Pentru a-i conferi gust, este suficientă adăugarea puțină sare și, pentru cei care preferă, ketchup, maioneză sau sos de usturoi.

În prăjirea cartofilor, este recomandat să nu folosești decât ulei de floarea-soarelui! Uleiurile precum cele de avocado și de măsline au un punct de fum scăzut. Uleiurile de arahide și canola dispun de puncte de fum ridicate și arome neutre, astfel încât nu vor influența gustul produselor prăjite.

De asemenea, evită să încarci tigaia cu prea mulți cartofi. Aceștia au nevoie de spațiu pentru a se prăji în mod corespunzător.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: