Lista de ingrediente:
Specificații tava: 25 x 11 x 7 cm.
faină – 270 g
unt – 200 g
zahăr – 120 g
ouă – 4 buc.
seminte de mac – 4 linguri
suc de portocale – 30 ml
coajă răzuită de la o portocală
praf de copt – 10 g
sare – ¼ linguriță
cireșe proaspete sau congelate – 150 g
zahăr pudră – 1 lingură
Pas cu pas instrucțiunile de preparare:
Umpleți semințele de mac cu apă fierbinte, acoperiți și lăsați să infuzeze.
Le puteți fierbe și în lapte dacă preferați.
Stoarceți și măcinați prin blender.
Se amestecă untul la temperatură ambientală cu zahăr.
Adăugați ouăle unul câte unul și bateți cu un mixer după fiecare, până la combinarea completă a componentelor.
Adăugați sucul și coaja de portocală, de asemenea și sarea.
Turnați făina cernută și praful de copt, amestecați cu o spatulă până când obțineți un aluat moale, omogen.
Separati o treime din aluat.
La o treime din aluat adaugati semintele de mac și amestecați bine.
Încălziți tava, cu hârtie de copt.
Răspândiți aluatul alb.
Faceți o adâncitură în centru.
Adaugați în depresiune aluatul cu semințe de mac.
Distribuiți restul de aluat cu semințe de mac pe toată forma și așezați cireșele deasupra.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-50 minute.
Ajustați timpul de coacere în funcție de cuptorul dvs.
Se scoate prăjitura finalizată din tava.
Se presara cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.
Se feliază și se poate consuma cu ceai.
Vă doresc poftă bună!