Foi de cremă și glazură: Desertul care se iscălește pentru orice ocazie!

Adori să prepari deserturi îmbietoare? Atunci, cu siguranță, această rețetă îți va deveni preferata. Cu toate că pregătirea tortului albul ca zăpada necesită un timp mai îndelungat, rezultatul este cu adevărat recompensator.

Ingrediente:

Aluat:

făină – 550 g

unt – 200 g

zahăr – 165 g

ouă – 2 buc

lapte – 3 linguri

bicarbonat de sodiu– 1 plic

sare – un vârf

Cremă:

lapte – 1 l

unt – 200 g

amidon de porumb – 90 g

zahăr – 10 linguri

zahăr pudră– 3 linguri

gălbenușuri – 3 buc

suc de lămâie – după gust

Glazură:

ciocolată albă – 100 g

ciocolată cu lapte – 1 tableta

frisca – 4 linguri

Pasul 1: Pregătește aluatul

Pentru a începe, amesteca untul moale cu zahărul, un vârf de sare și ouăle până la obținerea unei spume. Adaugă bicarbonatul, laptele și treptat, făina. Amestecă toate ingredientele până obții un aluat neted și non-aderent. La final, acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul să se odihnească douăzeci de minute la temperatura camerei.

Pasul 2: Coace aluatul

Împarte aluatul odihnit în patru bucăți egale și rulează-le în foi pe un blat presărat cu făină. Taie fiecare foaie în dreptunghiuri egale și așează-le pe hârtie de copt. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 8-10 minute.

Pasul 3: Pregătește crema

În timp ce foile se coc, ia o cratiță medie și amestecă gălbenușurile cu amidonul de porumb și zahărul. Adaugă treptat laptele și încinge amestecul peste foc mediu, până se îngroașă. Amestecă constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Scoate crema de pe foc și adaugă untul, zahărul pudră și sucul de lămâie. Lăsați crema să se răcească înainte de a o folosi.

Pasul 4: Pregătește glazura

Într-un castron rezistent la căldură, topește ciocolata cu lapte pe baie de aburi și amestecă în ea frisca. În același fel, topește și ciocolata albă.

Pasul 5: Asamblează tortul

Începe prin a unge prima foaie cu o parte din umplutura de cremă, și continuă cu celelalte foi ale tortului. La final, acoperiți tortul cu glazură albă și decorează-l cu ciocolată cu lapte pe deasupra.

Lasă tortul să se răcească și, apoi, depozitează-l în frigider timp de 24 de ore. Apoi, se poate tăia în cuburi egale și poate fi servit alături de o cană de cafea sau ceai de calitate. Poftă bună!

În cazul în care nu dorești să folosești crema prezentată mai sus, poți să o ajustezi după gustul tău. De exemplu, poți adăuga praf de cacao, cocos ras sau nuci măcinate în crema ta. De asemenea, este posibil să prepari o cremă din orice budincă populară (de exemplu, caramel, ciocolată, căpșuni), și să adaugi untul și zahărul în budinca fierbinte. Se pot obține astfel o multitudine de variații.

Cu toate acestea, tortul va fi deosebit de gustos și cu frisca tradițională și fructe proaspete precum afine, banane, căpșuni, zmeură sau caise. Glazura poate fi de asemenea preparata cu ciocolată neagă de calitate, cu un conținut crescut de cacao.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: