Ingrediente:
Drojdie uscată – 9 g;
Apă – 240 ml;
Ou – 1 buc;
Zahăr – 2 lingurițe;
Zahăr vanilat – 8 g;
Coajă de portocală;
Ulei vegetal – 3 linguri;
Lapte – 150 ml;
Făină – 400 g;
Praf de copt – 6 g;
Sare – ¼ linguriță;
Unt – o linguriță
Metodă de preparare:
În prima fază, este necesar să dizolvăm drojdia uscată în apă caldă pentru a obține un tip de aluat.
Separat, spargeți un ou într-un castron, adăugați vanilie și zahăr granulat, plus coaja de portocală.
Amestecați aceste ingrediente cu oul, apoi turnați ulei vegetal în amestec.
Adaugă laptele la amestecul de ouă, inclusiv făină cu praful de copt adăugate etapizat și o mică pinch de sare.
Framântați aluatul și nu omiteți să adăugați o lingură de unt pentru consistență și gust.
După ce formăm aluatul, este necesar să acoperim recipientul cu o folie de plastic și să lăsăm să creasca timp de 30 de minute.
Împărțim aluatul în două părți egale și modelăm straturi rotunde, de grosime potrivită.
Straturile plate de aluat ar trebui să fie tăiate în 8 triunghiuri, similare cu porțiile de pizza.
Într-o tigaie, încingeți uleiul vegetal și adăugați triunghiurile de aluat în uleiul fierbinte.
Gătiți gogosile la foc mediu până capătă o culoare aurie.
Se recomandă ca la sfârșitul coacerii să presărați gogosile cu zahăr pudră.
Aceste gogoși sunt o alegere excelentă dacă doriți ceva rapid, fără a necesita prea mult timp de framântare.
Poftă bună!