Gogoși delicioase cu un singur ou, lapte și făină: Rețeta prajiturelor instant favorite

Ingrediente necesare:

Drojdia uscată – 9 g;

Apă – 240 ml;

Ou – o bucată;

Zahăr – 2 lingurițe;

Zahăr vanilat – 8 g;

Coajă de portocală;

Ulei vegetal – 3 linguri;

Lapte – 150 ml;

Făină – 400 g;

Praf de copt – 6 g;

Sare – ¼ linguriță;

Unt – o linguriță

Modul de preparare a acestei rețete:

Începeți prin dizolvarea drojdiei uscate în apă fierbinte, pentru a obține o compoziție similară unui aluat.

Într-un alt recipient, se bat ouăle, se adaugă vanilia și zahărul, la care poate fi adăugată și coaja de portocală.

Acest amestec se combină cu oul, după care se toarnă treptat uleiul vegetal.

În amestecul rezultat, se adaugă laptele, iar apoi vor fi introduse treptat și făina împreună cu praful de copt, completat de un strop de sare.

Aluatul astfel obținut va trebui să fie frământat, permițându-vă inclusiv să introduceți o cantitate suplimentară de unt.

După această etapă, va fi necesar să acoperiți vasul cu folie de plastic și să așteptați timp de 30 de minute pentru ca aluatul să își mărească volumul.

Împărțim aluatul în două părți egale din care formăm discuri rotunde de grosime medie.

Din aceste discuri vor fi tăiate 8 triunghiuri, similar modului în care este divizată o pizza.

Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie, și așezați triunghiurile de aluat în aceasta.

Coaceți-le la temperatură medie până când acestea capătă o culoare aurie.

După ce gogoșile sunt gata, nu uitați să le presărați cu zahăr pudră.

Este o rețetă rapidă și simplă, care nu necesită un efort prea mare pentru a frământa aluatul.

Să fiți pofticioși!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: